*Helaas is het Jaagpad tot de bouwvak vanaf de brug Vrouwenakker gesloten. Omdat het Jaagpad een groot deel is van deze wandelroute, willen we u vragen een andere route te kiezen via wandelroutes in Aalsmeer
Niet alleen is de land- en waterscheiding tussen Amstelland en Rijnland al eeuwenoud, het is ook een van de mooiste grasdijken rondom Aalsmeer en Uithoorn. Dit maakt het de wandelroute in Aalsmeer met de weidste uitzichten over plassen en polders met als onderdeel wandelen langs de Westeinderplassen. Deze wandeling van negen kilometer op historisch grond wordt het Landscheidingspad genoemd.
Wandelen in Aalsmeer over de grasdijk uit 1165
Deze grasdijk rondom Aalsmeer en Uithoorn stamt uit het jaar 1165, destijds aangelegd als onderdeel van een lange waterscheiding tussen het Kennemerland en de Vechtstreek. Kijk je richting het noorden, dan strekken de Westeinderplassen zich voor je uit. Draai je om naar het zuiden, dan kijk je uit op het sfeervolle buurtschap Bilderdam.
Route Landscheidingspad
De route voert je door het groene decor van een klassiek Hollands rivierlandschap: het Jaagpad langs de Amstel-Drecht. Iets verder zie je de verzameling van schuttende boten en schippers van de Tolhuissluis. Om daarna vanaf de hoge ‘bovenlanden’ langs de Amstel-Drecht neer te kijken op de kassen van de Zuider Legmeerpolder. Die ligt op de bodem van de uitgeveende en pas in de negentiende eeuw drooggelegde Calslager- en Kudelstaarter Poelen.
Landscheidingspad: Glas & Land wandelroute in Aalsmeer
De gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Uithoorn en Haarlemmermeer werken samen om de duurzaamheid, leefbaarheid en economische vitaliteit van dit gebied te verbeteren. Vanuit die gedachte is het project Glas & Land ontstaan, in de vorm van vier wandel- en fietsroutes in het landschap. Naast het Landscheidingspad zijn dit de wandelroutes:
- Vuurlijnpad vanuit Aalsmeer;
- Fortenpad vanuit De Kwakel;
- Polderspoorpad vanuit Amstelveen.
Nieuwsgierig naar meer mogelijkheden voor wandelen? Bekijk de wandelroutes in Aalsmeer!